Osatek ostaa Hedtecin työkaluliiketoiminnan - Osatek

Osatek ostaa Hedtecin työkaluliiketoiminnan

Osatek-Hedtec

Osatek Oy ja Hedengren-konserniin kuuluva Ab Hedtec Oy ovat allekirjoittaneet 26.4.2024 sopimuksen, jossa Ab Hedtec Oy:n työkaluliiketoiminta siirtyy Osatek Oy:lle. Kauppa vahvistaa Osatekin asemaa yhtenä Suomen johtavista korkeapainehydrauliikan tuotteiden maahantuojista ja huoltoa tarjoavista yhtiöistä.

Työkaluliiketoimintakaupassa Hedtecin ammattikäyttöön tarkoitettujen korkeapainehydrauliikka- ja pneumatiikkatyökalujen varasto, työkalujen huoltoon ja kalibrointiin käytettävä laitteisto sekä nykyinen sopimuskanta siirtyvät Osatekille. Nykyinen Hedtecin työkalujen parissa työskentelevä henkilöstö jatkaa Hedengren-konsernin palveluksessa.

Liiketoimintakauppa on osa Osatekin strategian mukaista kasvua. Kaupan myötä Osatekista tulee Suomen ainoa SPX FLOW Power Teamin ja SPX FLOW Bolting Systemsin tuotteiden, kuten hydraulisylinterien, hydraulisten momenttivääntimien, hydraulisten ulosvetäjien sekä hydrauliyksikköjen maahantuoja.

Samalla Osatekin tuoteportfolio laajenee ammattikäyttöön tarkoitettuihin Rehobotin korkeapainehydrauliikkatuotteisiin sekä NPK- ja Kawasaki-paineilmatyökaluihin, joiden virallisena Suomen maahantuojana Osatek jatkossa toimii. Liiketoimintakaupan yhteydessä Stanleyn kaapelityökalujen maahantuonti säilyy Hedtecillä.

”Osatekin tavoitteena on tarjota asiakkailleen lisäarvoa kokonaisvaltaisella palvelulla, joka kattaa työkalujen koko elinkaaren aina hankinnasta huoltoon ja korjaukseen. Laajemman työkaluvalikoiman ansiosta pystymme tarjoamaan ja tuottamaan asiakkaillemme entistä laadukkaampia korkeapainehydrauliikan ja momenttityöskentelyn kokonaispalveluratkaisuja”, sanoo Osatek Oy:n toimitusjohtaja Mikko Koski.

”Erityisesti voittajia liiketoimintakaupassa ovat kaikki ne Hedtecin asiakkaat, jotka saavat jatkossa korkeapaine- ja momenttityöskentelyyn tarkoitetut tuotteet ja palvelut yhdeltä luotettavalta toimittajalta. Osatek pystyy tarjoamaan heille apua niin työkalujen ostamiseen, huoltoon, kalibrointiin kuin koeponnistukseen”, kommentoi Osatek Oy:n huolto- ja kalibrointitoiminnoista vastaava Olli Brusila.

”Olen tyytyväinen siihen, että työkalutoimintamme löysi erinomaisen kodin. Tuemme Osatekia kaikin tavoin siinä, että asiakkaat kokevat palveluiden jatkuvan ennallaan”, sanoo Oy Hedtec Ab:n liiketoimintajohtaja Jan Mattsson.

Osatek

Osatek Oy on vuonna 1990 perustettu varsinaissuomalainen yritys, joka on erikoistunut korkeapainehydrauliikan tuotteiden, momentti- ja kiristystyökalujen sekä nosto- ja siirtotyökalujen myyntiin, vuokraukseen ja huoltoon. Satojen suomalaisten teollisuusyritysten avainkumppanina Osatek on yksi Suomen kokeneimmista korkeapainehydrauliikan ja kiristystekniikan parissa toimivista yrityksistä. Osatek toimii muun muassa SPX FLOW Power Teamin, SPX FLOW Bolting Systemsin, Simsonin, Jungin ja Sveron valtuutettuna maahantuojana Suomessa.

Hedengren 

Hedengren on turva- ja talotekniikan maahantuoja ja asiantuntija. Autamme asiakkaitamme suunnittelemaan ja toteuttamaan kestäviä, turvallisia ja viihtyisiä toimintaympäristöjä tarjoamalla laadukkaita ja energiatehokkaita ratkaisuja. Sekä edustamamme tuotteet että itse valmistamamme turvatekniikan järjestelmät ovat alan johtavia brändejä. Kaikkea toimintaamme ohjaavat kestävän kehityksen periaatteet. Olemme yli 100-vuotias suomalainen perheyritys. Liikevaihtomme on 64 miljoonaa euroa ja työllistämme noin 246 henkilöä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Pääkonttorimme sijaitsee Helsingissä ja oma logistiikkakeskuksemme Espoossa.