Vetokiristimet – Hydrauliset vetokiristimet – Osatek

Vetokiristimet

Perinteisten momenttivääntimien lisäksi ruuvi- ja pulttiliitoksissa tarvittava kiristysvoima voidaan saavuttaa vaihtoehtoisella tekniikalla vetokiristämällä. Vetokiristimiä käytettäessä voima kohdistetaan mutterin sijaan pulttiin, jota venytetään korkeapainehydrauliikan ja esimääritetyn paineen avulla. Vetokiristäminen onkin ennen kaikkea tarkka, mutta myös nopea, turvallinen ja kestävä tapa kiristää pulttiliitokset tarkasti oikeaan kiristysarvoon.

Pulttiin kiinnitettävän vetokiristimen käyttö pohjautuu tekniikkaan, jossa pulttia venytetään pituussuunnassaan puristusvoiman muodostamiseksi. Mutteri nousee venytyksen aikana irti liitospinnasta, mikä mahdollistaa sen kiertämisen kiinni ilman kitkan aiheuttamia epävarmuustekijöitä. Kun tarvittava venymä on saavutettu, vetokiristin vapauttaa venyttävän voiman ja hydraulipaineen, minkä jälkeen mutteri säilyttää ja lukitsee pultin kuormituksen. 

Vetokiristimien ja niiden kanssa käytettävien toimilaitteiden valikoimamme kattaa muun muassa:

  • Kierreosalliset vetokiristimet
  • Tuulivoimalakiristimet
  • Hydraulimutterit
  • Hydraulipumput
  • Hydrauliletkut, liittimet ja adapterit

Monipuolisesta vetokiristimien vakiovalikoimastamme löytyy ratkaisu yleisimpiin teollisuuden käyttökohteisiin. Kauttamme järjestyvät myös kaikki työkohteen vaatimusten mukaan erikoismitoitetut ja räätälöidyt kiristinmallit sekä niihin tarvittavat varaosat ja lisätarvikkeet. Mikäli käyttötarpeesi on väliaikainen, tutustu monipuolisen vuokrauspalvelumme tarjontaan!